Gyakran ismételt kérdések

Miért éri meg ContiGrass-t telepíteni?

A ContiGrass 1) azonnali zöld felületet jelent a gyeprácsozott területen, 2) ami könnyen fenntartható, 3) javítja a gyeprácsok esővíz szikkasztó képességét és 4) mindezek mellett olcsóbb megoldás hosszútávon.

1) A ContiGrass blokkosított füvet jelent. Ezeket a blokkokat nagyon egyszerűen és gyorsan bele lehet illeszteni a gyeprács üres celláiba. A telepítés négyzetméterenként 1-2 percet vesz igénybe, a munka könnyű, gyors, és azonnali eredményt ad.

2) A blokkosított megoldás miatt elég csak a megrongálódott elemet eltávolítani, nem kell a teljes gyeprácsozott felszínt megmozgatni. A hétköznapi karbantartás is lényegesen egyszerűbb, csupán néha kell a leveleket leseperni a tetejéről.

3) A ContiGrass nem tölti ki a gyeprács cellájának teljes térfogatát, viszont lehetőséget ad az esővíznek erre. Cellánként több mint 7 deciliter vizet képes a gyeprács eltárolni, ez négyzetméterenként 35 liter vizet jelent. Egy ekkora mennyiségű esővizet elhullató zápor évtizedenként egyszer-kétszer fordul elő. A ContiGrassosított gyeprácsok a térdig érő árvizek ellen vannak.

4) A ContiGrass ára egyszeri befektetés sok-sok éven, akár 10-15 éven keresztül. Ez idő alatt csak minimális gondozást igényel, szemben a hagyományosan előkészített gyepráccsal. Ez utóbbit évente újra kell füvesíteni, hogy olyan szép zöld legyen, mintha ContiGrass-t alkalmazott volna. Németországban további előny a szennyvíz díj csökkentése. A Wattsi Labor Kft. csapata nagy erővel dolgozik azon, hogy a ContiGrassosított gyeprácsok 100%-os szennyvízdíj kedvezményt kapjanak.

Hogyan lehet ContiGrass-t venni?
Vagy használod a webshop kosár funkcióját, vagy személyes árajánlatot kérsz. Kérhetsz továbbá egy személyes felmérést a gyeprácsod állapotát illetően. Ha bármiben a segítségedre lehetünk, vedd fel velünk a kapcsolatot a honalpunkon keresztül, de akár facebookon, instagramon.

Bővebben erről ebben a blog bejegyzésünkben olvashatsz: https://www.contigrass.com/post/hogyan-rendeljunk-contigrass-t
Én szívesebben vennék élőfüves ContiGrass-t! Lehet ilyet kapni?

Egyelőre sajnos nem kapható az élőfüves ContiGrass termékünk. Várhatóan erre csak 2021 tavaszáig kell várni. Jelenleg a műfüves termékeinkre koncentrálunk, de célunk, hogy minden vásárlói igényt kielégítsünk.

Honnan tudhatom biztosra, hogy a ContiGrass illik az én gyeprácsomba?
Bármilyen kétség felmerül, mi szívesen állunk rendelkezésedre, hogy eloszlassuk azt.

A ContiGrass Saddle 10 az általunk hagyományos gyeprácsnak becézett termékbe illeszkedik. Ilyen gyeprácsot majdnem mindegyik kültéri beton elem gyártó cég gyárt, szabvány méretben. Ez a szabvány méret a 40×40 cm vagy 60×40 cm szélességű és hosszúságú termék, amely 10 cm magas. A zöldfelület aránya a teljes felülethez viszonyítva 30-40% körül van. A ContiGrass Saddle 10 8,4×8,4 cm méretű, négyzet keresztmetszetű, 10 cm magas cellába már gond nélkül belemegy. A cella méretének felső határa 9,0×9,0 cm.

Ha még mindig bizonytalan vagy, kérjél egy ingyenes felmérést közvetlenül tőlünk, vagy ingyenes termékmintát.
Miért jobb a ContiGrass más megoldásoknál?
A ContiGrass azonnali és esztétikus megoldást ad. És ez csak a lista eleje.
 1. Mi a ContiGrass-t már fűvel ellátva adjuk át Neked, vagy helyezzük bele a gyeprácsodba,
 2. emiatt nem kell arra várnod, hogy a fű hónapok alatt kinőjön, azonnali eredményt kapsz.
 3. A ContiGrass telepítése sokkal gyorsabb a hagyományos megoldásnál. 2-3 perc alatt lehet egy négyzetmétert telepíteni, szemben az 1 órával.
 4. A ContiGrass-ban a fű a gyeprács felszínéhez képest süllyesztve található, ezáltal védve van a kitaposástól.
 5. Műfű révén nincs értelme kiszáradásról beszélni, de a tűző napon is tovább bírja, mint a hagyományosan előkészített gyeprácsban a fű.
 6. A gyeprács 3x hatékonyabban nyeli el az esővizet, ha ContiGrass van benne.
 7. Az élettartama egy hagyományosan előkészített gyeprácsban nevelkedő fűnek elég limitált, míg a ContiGrass Saddle 10 akár 10 évig is megtarthatja eredeti szépségét.
 8. Minimális a karbantartása: nem kell nyírni, locsolni stb.
 9. Sokkal egyszerűbb a felújítása.
Nem olvad meg a műanyag a melegtől, ami érheti?
Kipróbáltuk, nekünk nem olvadt meg.

Meleg alapvetően három helyről érheti a műanyagot. 1. A Napból, 2. a betonból és 3. a ráparkoló autó felhevült motorjából.

 1. A Napból származó hő a legkisebb jelentőségű. Ez közvetlenül a ContiGrass-t csak minimálisan tudja felmelegíteni. A Nap hője viszont felmelegíti a betont, és így el is érkezünk a 2.-es ponthoz.
 2. A beton egy meleg nyári napon 70-80 fokosra fel tud hevülni. A fű nem érintkezik közvetlenül a betonnal, így a pár centis levegőréteg már ad egy védelmet. Amennyiben mégis érintkezik a betonnal, úgy nem zárható ki, hogy egy-két szál meg fog olvadni, de ez nem fog látható esztétikai romlást eredményezni.
 3. Az autókat manapság alvázvédő lemezzel látják el. Amennyiben ilyen nincs az autón, akkor sincsen semmi probléma, a hő ugyanis felfele száll. A motor biztosan nem fog érintkezni a fűvel, a kettő között lévő levegőréteg pedig biztosítja a megfelelő szigetelést, hogy ne olvadjon meg a fű.
Tűsarkú cipővel használható?
A gyeprács és a tűsarkú cipő egy veszélyes párosítás a mi szemünkben. Ezen a helyzeten a ContiGrass se nem ront, se nem javít. A gyeprácson való közlekedéskor tűsarkú cipőben megnő a botlás kockázata, emiatt fokozott odafigyelést igényel a tevékenység.

Mi nem vállaljuk a felelősséget olyan esetekre, amikor baleset történik a ContiGrass-szal telepített gyeprácson történő közlekedéskor tűsarkú cipőben. Ha megoldható, javasolunk egy gyors cipőcserét még az autóban, mielőtt a gyeprácsra lépnénk.