ContiGrass és a júniusi özönvíz

A száraz tavaszt igen csapadékos június követi idén. A 14-én vasárnap lehullott csapadék pedig még ebből is kitűnt. Rövid időn belül sok helyen 30-50 milliméter csapadék hullott, a vihar fákat csavart ki, borsó vagy még nagyobb szemcséjű jég esett, a tűzoltóknak pedig több mint száz alkalommal kellett helyt állniuk.

Rövid időn belül 30-50 mm csapadék hullott (Forrás: Shutterstock)

3x több víz!

A ContiGrass-ról mi mindig azt mondjuk, hogy 3-szor több vizet képes a gyeprács elszikkasztani ContiGrass-szal, mint bármi mással.

Bár az országos rekordot nem Kerepesen mérték, de a Pest megyei városban is jelentős eső hullott, megközelítőleg 50 milliméter. Magyarul a ContiGrass-szal telepített bemutató területünk is vizsgázott.

Jelesre!

A ContiGrass ugyanis nem tölti ki a cellákat, így az képes a vizet felvenni és tárolni, amíg az alatta lévő talaj szépen lassan el nem tudja szikkasztani azt.

  • Egy cella 6-7 dl vizet tud tárolni.

  • Ez négyzetméterenként 32-35 liter esővizet jelent.

  • Vagyis akár 50-70 mm csapadék elszikkasztását is gond nélkül elvégzi.

Négyzetméterenként 32-35 liter vizet tud tárolni (Forrás: Wattsi Labor Kft.)

ContiGrass a talajvíz védelmében

Ez a víz ilyenkor nem elfolyik patakokba, folyókba, majd tengerekbe, hanem itt marad és a talaj víztartalmát növeli, így az egészségét javítja. Erről részletesebben itt írtnuk.

A következő videó bemutatja, hogyan viselkedett a ContiGrass-os terület az özönvíz szerű eső során:

És tényleg! Nem tudhatod mikor jön a következő ilyen égi „áldás”. Készülj fel rá időben! Kérj árajánlatot még ma, rendeld meg a ContiGrass-t mielőbb!

Select your currency