ContiGrass műfű

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

A ContiGrass egy kiemelkedően magas csapadékvíz-elnyelő tulajdonsággal rendelkező dekoratív burkolati elem.

Mostanra nagyon megváltozott az időjártás. Ritkábbak, de annál hevesebbek az esőzések. A városokban, kisebb-nagyobb településeken lezúduló víz gyakran aszfaltra, betonra hull. A csapadék ilyen helyeken nem ott kerül a talajba, ahol lehull. Ezt a problémát vízelnyelő burkolatok próbálják.

jelenthetnek. egyre fontosabb szerepet töltenek be a talajvíz utánpótlás, amikor a települések talajvízkészlete nagymértékben csökken, egyre fontosabb szerepet kapnak a vízáteresztő burkolatok. Ennek egyik megoldása, ha például a parkolóhelyeket ráccsal fedjük le. A rács celláit a botlásveszély elkerülése miatt általában földdel, kővel szokás kitölteni. Az így kialakított rácsos burkolat a víz egy részét felszívja, lassítva és gyengítve a csapadék hirtelen lefolyását.

A ContiGrass nagy újítása, hogy a rácsok cellái okozta botlásveszélyt nem a cellák eltömítésével, hanem azok befedésével csökkenti minimálisra. A befedéssel a cellák lényegében üresen maradnak. Az üres cella vízelnyelő, vízszikkasztó képessége pedig hatalmas nyári záporból is talajvizet

A ContiGrass egyszerre öleli fel a gyakorlatiasságot és a modern tájépítészetet. Kényelmes, zöld felületet biztosít minimális fenntartási igényel.

A terméket elsősorban gyeprácskövekkel burkolt parkolókhoz, autóbejárókhoz, rézsűkhöz ajánljuk.

A ContiGrass gondolata 2019-ben formálódott meg. Zavart, hogy a betongyeprácsok, amelyektől az ember a csapadékvíz elnyelésén túl üdezöld felületet vár el,  amelyet szabadalommal védtünk le.

A termékfejlesztést 2020-ban fejeztük be. A terméket a COVID-19 járvány ellenére 2020 júniusában tudtuk megjelentetni a hazai piacon.

Akció!

ContiGrass

DeLuxe ContiGrass

370 Ft 280 Ft
Akció!
345 Ft 260 Ft
Akció!

ContiGrass

Parking ContiGrass

360 Ft 270 Ft

ContiGrass műfű
Select your currency
EUReuró